Avokádovo broskyňový šalát

avokádo paprika rukola broskyňa elitný klub zdravia

Rozpolíme avokádo a dochutíme soľou a korením.

avokádo paprika rukola broskyňa elitný klub zdravia

 

Pokvapkáme olivovým olejom a rozpolenou stranou položíme na stredne vyhriaty gril a grilujeme asi 5 minút. Potom avokádo olúpeme a nakrájame na plátky.

Ingrediencie :

  • 1/2 červenej (sladkej) papriky
  • 2 lyžice červeného vínneho octu
  • 1/2 vanilkového struku
  • 1/2 lyžičky cukru
  • 1/4 šálky extra panenského olivového oleja
  • 2 takmer zrelé (trošku tvrdšie) avokáda
  • 8 šálok rukoly
  • 2 na kocky nakrájané a olúpané broskyne

 Príprava dressingu:

 Opečieme papriku, ktorú následne olúpeme a nakrájame. 
Potom rozmixujeme papriku spolu s červeným vínnym octom , vanilkovým luskom a cukrom v mixéri do hladka, až na pyré. Počas mixovania postupne pridávame olivový olej. Dochutíme soľou a korením.
Rozpolíme avokádo a dochutíme soľou a korením. Pokvapkáme olivovým olejom a rozpolenou stranou položíme na stredne vyhriaty gril a grilujeme asi 5 minút. Potom avokádo olúpeme a nakrájame na plátky.
Premiešame s rukolou a kúskami broskyne a všetko to pokvapkáme dressingom.

 

osobny trener Ján Kopaničák
   osobný tréner
Štítky:
Komentáre